ΡΑΝΤΕΒΟΥ 211 40 66 727

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΑΤΡΟΥ

Δρ. Πάτροκλος-Ιωάννης Καταφυγιώτης

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ – ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Εκπαίδευση

Γεννήθηκα το 1978 στον Πειραιά, όπου κατοικώ και διατηρώ και το προσωπικό μου Ιατρείο.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αποφοίτησα το 2007 από την Ιατρική Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2013 έλαβα τον τίτλο του Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD) με θέμα ΄’Εύρεση νέων βιοδεικτών στα ούρα ασθενών υψηλού κινδύνου για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη’’, με βαθμό Άριστα.

Το διάστημα 2011 με 2015 εκπαιδεύτηκα ως ειδικευόμενος σε όλο το εύρος της Ουρολογίας σε μια από τις κορυφαίες κλινικές της Ελλάδας, στην Ά Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική στο Λαϊκό Νοσοκομείο υπό τον Καθηγητή Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο

Το 2015 έλαβα τον τίτλο της Ειδικότητας της Ουρολογίας κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων.

FEBU Fellow of the European Board Of Urology Belgium

Το 2016 στο Βέλγιο έλαβα τον Ευρωπαϊκό τίτλο της Ουρολογίας (FEBU. Fellow of the European Board Of Urology. Belgium) κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων.

FECSM Fellow of the European Committee of Sexual Medicine. Lisbon

Το 2018 στην Λισαβώνα έλαβα τον Ευρωπαϊκό τίτλο της Σεξουαλικής Ιατρικής (FECSM. Fellow of the European Committee of Sexual Medicine. Lisbon) κατόπιν γραπτών εξετάσεων.

Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος, λαμβάνοντας την αντίστοιχη αναγνώριση σε 3 χώρες, την Ελλάδα(2007), την Γερμανία (2015) και το Ισραήλ(2017).

Το διάστημα 2015 με 2016 συνέχισα την εκπαίδευση μου στην ουρολογία αποκτώντας χειρουργική εμπειρία ως Ειδικός Ουρολόγος στην Ά Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική στο Λαϊκό Νοσοκομείο υπό τον Καθηγητή Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνo.

Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική Carl Gustav Carus

Το 2016, ως Υπότροφος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, μετεκπαιδεύτηκα στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική Carl Gustav Carus στην Δρέσδη (Διευθυντής. Καθηγητής Μ.Wirth), μια από τις κορυφαίες Ουρολογικές Κλινικές στην Γερμανία, με έμφαση στην Ενδοουρολογία, όπου απέκτησα χειρουργική εμπειρία στην Εύκαμπτη Νεφρολιθοτριψία και στην Διαδερμική Νεφρολιθοτριψία.

Το 2017 μετεκπαιδεύτηκα σε μια από τις κορυφαίες κλινικές στην χρήση του Εύκαμπτου Ουρητηροσκοπίου στον Κόσμο, στο Παρίσι στο Νοσοκομείο Tenon από τον καθηγητή Ο.Traxier.

Hadassah Medical Center

To διάστημα 1/7/2018 με 31/6/2018 για ένα έτος μετεκπαιδεύτηκα σε ένα από τα κορυφαία κέντρα παγκοσμίως στην Ενδοουρολογία και στην αντιμετώπιση της λιθίασης του ουροποιητικού στο Hadassah Medical Center, στο Ισραήλ υπό τον Καθηγητή Μordechai Duvdevani.Κατά την παραμονή μου στο Hadassah Μedical Center εκπαιδεύτηκα σε όλο το φάσμα της ενδοουρολογίας αποκτώντας χειρουργική εμπειρία πραγματοποιώντας 100 διαδερμικές νεφρολιθοτριψίες 300 εύκαμπτες νεφρολιθοτριψίες, 40 κυστεολιθοτριψίες, και πάνω από 100 εξωσωματικές λιθοτριψίες. Στο διάστημα αυτό εκπαιδεύτηκα παράλληλα στην πρωτοποριακή τεχνική στην Ultra-mini διαδερμικής με την χρήση Laser για την αντιμετώπιση ευμεγεθών λίθων στο νεφρό μέσω μικροσκοπικών τομών (4χιλιοστά) με την χρήση εργαλείων μινιατούρες όπως το Νεφροσκόπιο των 12Fr.

Αμερικανική Ενδοοουρολογική Εταιρεία

To 2018 έλαβα τον τίτλο του Ενδοουρολόγου από την Αμερικανική Ενδοοουρολογική Εταιρεία μετά την επιτυχή εκπλήρωση όλων των κριτηρίων: πάνω από 60 διαδερμικές νεφρολιθοτριψίες, πάνω από 100 εύκαμπτες ουρητηρολιθοτριψίες, συμμετοχή σε 5 διεθνείς δημοσιεύσεις, συγγραφή κεφαλαίου σε βιβλίο με θέμα η μετεγχειρητική παρακολούθηση της ουρητηροσκόπησης, παρουσίαση 5 εργασιών στο πανισραηλινό ουρολογικό συνέδριο στο Eilat και τέλος συμμετοχή σε κλινικά και εργαστηριακά πρωτόκολλα με θέμα ΄΄Το μέγεθος του μικρότερου δομικού στοιχείου των λίθων, του Κρυσταλλίτη και η επιρροή του στην εξέλιξη της λιθίασης’’.

Τον Ιούνιο του 2018 συμμετείχα μαζί με τον καθηγητή Mordechai Duvdevani στην πρώτη παγκοσμίως επέμβαση Ultra mini διαδερμικής νεφρολιθοτριψίας με την χρήση του νέου Laser 120 watt για την αντιμετώπιση κορολειδή λίθου του νεφρού.

Είμαι Επιστημονικός συνεργάτης, υπό τον καθηγητή Mordechai Duvdevani, του Hadassah Medical Center, όπου συμμετέχω στην έρευνα στον τομέα της λιθίασης του Ουροποιητικού και στην εύρεση νέων τεχνολογιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ασθενή με πέτρα στα νεφρά.

Έχω πάνω από 50 διεθνείς δημοσιεύσεις στην διεθνή ηλεκτρονική βιβλιοθήκη PubMed σε έγκυρα και έγκριτα διεθνή περιοδικά με μεγάλη απήχηση (Impact Factor) όπως για παράδειγμα το Journal Of Urology,το British Journal of το Journal of Endourology, International Journal of Urology, κτλ).

To 2018 μαζί με τον Δρ. Σταύρο Σφουγγαριστό ιδρύσαμε το Athens Stone Clinic το μοναδικό και πλέον εξειδικευμένο κέντρο λιθίασης του ουροποιητικού στην Ελλάδα, που καλύπτει ολοκληρωμένα την κάθε περίπτωση λιθιασικού ασθενή.

Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Ρουμελιώτη οικονομολόγο στο επάγγελμα και έχω δυο παιδιά.