ΡΑΝΤΕΒΟΥ 211 40 66 727

Σχετικά με εμάς

Το Athens Stone Clinic αποτελεί το μοναδικό εξειδικευμένο κέντρο λιθίασης του ουροποιητικού συστήματος στην Ελλάδα με σύγχρονη φιλοσοφία και χειρουργική τεχνογνωσία στη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη των νεφρικών λίθων.

Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο νέων Eνδοουρολόγων, του Δρ. Σταύρου Σφουγγαριστού και του Δρ. Ιωάννη Σ. Καταφυγιώτη, εξειδικευμένων στον τομέα της λιθίασης του ουροποιητικού, μετεκπαιδευμένων στο Hadassah and Hebrew Medical Center του Ισραήλ, σε ένα από τα σημαντικότερα χειρουργικά και ερευνητικά κέντρα του κόσμου, και κατόχων του επίσημου τίτλου Ενδοουρολογίας από την Αμερικανική Ενδοουρολογική Εταιρεία, του σημαντικότερου φορέα πιστοποίησης στον κόσμο.

Η Φιλοσοφία και ο Στόχος μας

Η φιλοσοφία του Κέντρου είναι η προσφορά εξειδικευμένων λύσεων, προσαρμοσμένων στις ιδιαιτερότητες του κάθε περιστατικού με βάση τα πρότυπα της Αμερικανικής Ενδοουρολογικής Εταιρείας.

Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου διαγνωστικής και θεραπευτικής αντιμετώπισης και η εφαρμογή σύγχρονων ‘Ελάχιστα-Επεμβατικών’ χειρουργικών τεχνικών, με μικρό τραύμα, χωρίς πόνο που μειώνουν τις επιπλοκές. Η συνεργασία του Athens Stone Clinic με αναγνωρισμένους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (Νεφρολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Λοιμωξιολόγοι, Διαιτολόγοι), αποσκοπεί στη σφαιρική προσέγγιση της λιθίασης του ουροποιητικού και την πρόληψη της επαναδημιουργίας νεφρικών λίθων.

‘’Οι Προσωρινές Λύσεις συχνά γίνονται μόνιμα προβλήματα’’

Τι μας ξεχωρίζει

Χειρουργική
εξειδίκευση
και πολυετής
εμπειρία

Το Athens Stone clinic αποτελεί τη σημαντικότερη νέα ερευνητική ομάδα στην Ελλάδα. Η επιστημονική του δραστηριότητα περιλαμβάνει τη συμμετοχή του σε σημαντικά ερευνητικά πρωτόκολλα του εξωτερικού, τη συγγραφή περισσοτέρων από 100 επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά (PubMed) και συμμετοχή στη συγγραφή αγγλόφωνων βιβλίων ενδοουρολογίας.
  • Χειρουργική εξειδίκευση στο Hadassah Medical Center του Ισραήλ, σε ένα από τα κορυφαία χειρουργικά κέντρα Ενδοουρολογίας του κόσμου και ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έρευνας και εφαρμογής νέων μεθόδων και τεχνολογιών.
  • Χειρουργική μετεκπαίδευση σε κορυφαίες κλινικές της Γερμανίας, ο Δρ. Σταύρος Σφουγγαριστός στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική Ludwig-Maximilian του Μονάχου και ο Δρ.Ιωάννης Καταφυγιώτης στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική Carl Gustav Carus, της Δρέσδης.
  • Απόφοιτοι της Αμερικανικής Ενδοουρολογικής Εταιρείας (American Endoourological Society), του σημαντικότερου οργανισμού πιστοποίησης νέων Ενδοουρολόγων στον κόσμο.
  • Χειρουργική εμπειρία με συμμετοχή σε περισσότερες από 2000 ενδοουρολογικές επεμβάσεις. Αποτελούν πρωτοπόρους στην εφαρμογή της βιντεο-εύκαμπτης ουρητηροσκόπησης με χρήση Holmium laser, την εφαρμογή της ultra-mini διαδερμικής νεφρολιθοτριψίας, της τοποθέτησης ουρητηρικών μοσχευμάτων, και άλλων σύγχρονων ελάχιστα-επεμβατικών τεχνικών.
  • Εφαρμογή των πιο σύγχρονων ενδοουρολογικών επεμβάσεων (Βίντεο-εύκαμπτη ουρητηροσκόπηση, Μini και Ultra-mini διαδερμική νεφρολιθοτριψία) με τη χρήση Laser, ελαχιστοποιώντας το τραύμα και τις επιπλοκές, τον πόνο και τη μετεγχειρητική αποκατάσταση.
  • Ολοκληρωμένη, δομημένη και αυστηρά προσαρμοσμένη λύση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε περιστατικού.
  • Πλήρης ομάδα συνεργατών (Αναισθησιολόγοι, Νεφρολόγοι, Λοιμωξιολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Διαιτολόγοι) εξειδικευμένων στην λιθίαση του ουροποιητικού.
  • Συνεχής ενημέρωση και μετεκπαίδευση σε όλο τον κόσμο με στόχο τη βελτίωση και την προσφορά των πιο σύγχρονων λύσεων στον ασθενή με πέτρα στους νεφρούς.

Οι γιατροί μας

Δρ. Ιωάννης Καταφυγιώτης

Δρ. Ιωάννης Καταφυγιώτης

Χειρουργός Ουρολόγος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Απόφοιτος Αμερικανικής Ενδοουρολογικής Εταιρείας

Βιογραφικό σημείωμα

Δρ. Σταύρος Σφουγγαριστός

Δρ. Σταύρος Σφουγγαριστός

Χειρουργός Ουρολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Πατρών
Απόφοιτος Αμερικανικής Ενδοουρολογικής Εταιρείας

Βιογραφικό σημείωμα

Συνεργαζόμενες κλινικές

Πανελλαδικό Δίκτυο